dimecres, 11 de març del 2009

L'Atenció a la Diversitat dins l'aula!!


Entenem per diversitat l'origen de procedència dels fillets, l'idioma que rallen a casa, el nivell social, cultural i econòmic de llurs famílies, els coneixements prèvis que tenen, el ritme d'aprenentatge...
Com atenem, idò, aquesta diversitat?
En definitiva, diversitat som tots, no? per tant, les mestre d'Atenció a la diversitat ens plantegem sovint quina és la millor intervenció per atendre els infants. En un principi, som les encarregades de fer la immersió lingüística als nousvinguts però... i si la fem tots junts dins l'aula? els nouvinguts aprendran de manera significativa i pràctica l'idioma.
En el cas de l'Educació Infantil i Primer Cicle és més fàcil de dur a terme i una de les eines més aprofitables són els contes.
Així, fem contacontes dins les aules, amb suports visuals, amb exageració de moviments, emprant més que mai el llenguatge corporal, cuidant ser un bon model de llengua, fent repeticions i cantarelles... i ni se n'adonen que aprenen una nova llengua!!!!




1 comentari:

  1. Què contenta que estic per vosaltres! Enhorabona a totes. Conxi surts molt afavorida, com sempre! Ets una gran AD! Des d'aquí us podré anar seguint a totes, que a estones us trobo moooooolt a faltar! Ànims

    ResponElimina