dimarts, 24 de març del 2009

Hipoteràpia

Cada divendres l'ASCE I anem a l'hípica on ens espera na Lluna, la nostra egua. A na Lluna li agrada menjar pastanagues, li agrada que la pentinem i que hi pujem damunt. A vegades ens atrevim a anar al trot i al galop!! Fent hipoteràpia ens divertim, ens relaxem i a més, passem un matí junts a la natura.


LA HIPOTERÀPIA
La hipoteràpia és un tractament complementari de rehabilitació basat en la neurofisiologia, que utilitza com a mitjà el moviment del cavall al pas.
Aquesta teràpia, englobada dins els tractaments de fisioteràpia, segueix sent un bon complement al tractament que es fa a l’escola. A part de la importància que té com a tractament complementari de rehabilitació, l’equip de supoert de l’escola va valorar molt positivament aquesta activitat pel fet que és una sortida a un espai natural, en contacte amb la natura, un ambient totalment diferent al que estan acostumats.


Com que és una activitat de l’escola, encara que s’enfoqui com una sessió més de fisioteràpia, es tenen en compte tots els àmbits en el que la hipoteràpia pot ser beneficiosa, valorant-la com una activitat integral i coordinant amb els diferents professionals que l’atenen.

Alguns dels objectius que treballem amb els fiets són:
- Millorar el control postural, el to i l’estabilitat de tronc.
- Disminució del hipertò en nens espàstics.
- Oferir una estimulació multisensorial: tacte, sistema vestibular, sistema propioceptiu, audició, vista i olfacte.
- Aprendre a esperar i respectar el seu torn.
- Millorar les pautes de comportament fora de l’escola.
- Establir pautes de comunicació: fer demandes per satisfer els seus desitjos.
- Desenvolupar una relació afectiva entre el fillet i el cavall.
- Augmentar l’autoestima i la socialització.
- Ampliar les activitats i sortides fora de l’escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada