dimarts, 3 de novembre del 2009

BERENAR DE FRUITA A L'ASCE II


Tots els divendres a l'ASCE II berenam de fruita. Cada alumne es presenta amb una fruita diferent, aconseguint així, una gran varietat d'olors, colors, gustos i textures.

Però no només berenam de fruita, sino que experimentam amb ella, ja que l'observam, la tocam, l'oloram, la tallem i la tastem. D'aquesta manera s'aconsegueix tenir una experiència plena amb la fruita.

Els objectius que es volen aconseguir amb aquesta activitat són:
- Valorar la importància de l'alimentació com a mitjà per sentir-se bé.
- Habituar-se a menjar fruita.
- Prendre gust en provar diferents tipus d'aliments.
- Conèixer les varietats de gustos, textures i formes que ens ofereixen les fruites.
- Tenir autonomia en menjar fruita.
- Ser capaç d'elegir, a la llarga, l'aliment que més ganes li faci tastar.

L'hora del berenar dels divendres és una hora que posa en marxa els cinc sentits.


dissabte, 23 de maig del 2009

el síndrome de asperger

Es un vídeo muy interesante en el que los propios afectados junto a su familia y especialistas hablan sobre su realidad
http://www.youtube.com/watch?v=TM6PIWxDLc4

dimarts, 5 de maig del 2009

recursos per a l'aula de cicle incial

Des d'aquí us animam a visitar i utilitzar el blog que realitzen des del 1r cicle de l'escola, on hi podreu trobar moltes activitats on-line per treballar a les aules.

diccionari audiovisual

Per a totes aquelles persones que no ho coneixen i els hi pugui servir, aquí us proposem un diccionari audiovisual, on es poden treure imatges reals sobre diferents temàtiques, escoltar el seu nom i llegir-ho amb lletra de pal i lletra lligada.

Cliqueu per anar-hi: diccionari audiovisual

dilluns, 4 de maig del 2009

RONDALLAIRES




Si els nostres repadrins haguessin pogut imaginar de quina manera arribarien les seves estimades rondalles als seus néts, estarien sorpresos i alhora contents.

Especialment per comprovar que les seves històries que explicaven a la vora del foc o asseguts en una pedra del camp a aquell auditori d'infants bocabadats, encara es mantenen.

Conté quatre històries amb quatre nivells de dificultat per edad amb fitxes tutorials amb un breu resum, correspondència imatge-text-locució.

Activitats amb l'ordinador. qüestionari de comprensió, una activitat de classificació d'objectes i un altra d'acolorir escenes de la rondalla.

També conté activitats de comprensió lectora,lúdiques i altres, per a imprimir.

dimarts, 31 de març del 2009

SALA MULTISENSORIAL (SNOEZELEN)


Aprofitant que està apunt d'obrir-se una sala multisensorial a Maó, us volem explicar en què consisteix.
Etimològicament la paraula "Snoezelen" está composta per dues paraules que signifiquen impregnar-se i somniar. Neix a Holanda.

Aquesta sala és un ambient construit al voltant de determinats estímuls sensorials.
Des d'aquest espai les persones que tenen tancades algunes portes sensorials troben altres formes de relacionar-se amb el món, de sentir plaer, de reconèixer les seves cames i els seus braços, en un espai d'experimentació multisensorial.
Anomenem experiència multisensorial a allò que es percep mitjançant una combinació dels sentits (tacte, oïda, vista, olfacte, vestibular, propioceptiu, etc.).

Els nostres fiets no poden gaudir de tots els seus sentits, pel que necessiten una ajuda extra per poder establir contacte amb la realitat.
Mentre que a un fiet sense discapacitat li bastaria amb una o dues pistes sensorials per saber què esteim percebent, el fiet amb discapacitat necessita un enfocament multisensorial que li permeti reconèixer, p. ex. una pilota. Quantes més pistes sensorials li donem, més facilitarem la comprensió del concepte "pilota".

L'estimulació sensorial ajuda a despertar i potenciar els seus sentits, els quals li permeten manifestar els seus desitjos, sentiments, emocions i pensaments, per poder comunicar i expressar-se amb els altres. Així podem millorar las seva qualitat de vida, buscant el seu benestar físic, psíquic i emocional.

A aquestes sales hi podem trobar: llit d'aigua, columna de bimbolles, fibra òptica, projector d'imatges, bolla de miralls i focus colors, piscina de pilotes, puff postural, música ambiental, difusor d'aromes...

L'estimulació sensorial no s'utilitza com a part aïllada d'un programa de rehabilitació. És una eina terapèutica més, que complementa els tractaments que es reben. Dins d'un entorn d'intervenció interdisciplinari, els objectius, el desenvolupament de les sessions, i el registre de les mateixes seran fruit del treball conjunt de totes les terapeutes (fisioterapeuta, logopeda, mestra...).
El programa sensorial hauria de ser individualitzat o en petit grup. Requereix una valoració prèvia del fiet amb la finalitat de que el terapeuta dosifiqui els estímuls en funció de la tolerància de cada fiet, segons les seves necessitats.

Es pot fer un treball a dos nivells: un nivell més corporal (plaer sensoriomotor, estimulació vestibular, el moviment, esquema corporal, etc.) i un altre potenciant aspectes com la capacitat d'exploració, resposta d'orientació, atenció, percepció, orientació espaial, memòria, formulació i validació d'hipòtesis, estat psicoafectiu, trets de personalitat, etc.

dimarts, 24 de març del 2009

Hipoteràpia

Cada divendres l'ASCE I anem a l'hípica on ens espera na Lluna, la nostra egua. A na Lluna li agrada menjar pastanagues, li agrada que la pentinem i que hi pujem damunt. A vegades ens atrevim a anar al trot i al galop!! Fent hipoteràpia ens divertim, ens relaxem i a més, passem un matí junts a la natura.


LA HIPOTERÀPIA
La hipoteràpia és un tractament complementari de rehabilitació basat en la neurofisiologia, que utilitza com a mitjà el moviment del cavall al pas.
Aquesta teràpia, englobada dins els tractaments de fisioteràpia, segueix sent un bon complement al tractament que es fa a l’escola. A part de la importància que té com a tractament complementari de rehabilitació, l’equip de supoert de l’escola va valorar molt positivament aquesta activitat pel fet que és una sortida a un espai natural, en contacte amb la natura, un ambient totalment diferent al que estan acostumats.


Com que és una activitat de l’escola, encara que s’enfoqui com una sessió més de fisioteràpia, es tenen en compte tots els àmbits en el que la hipoteràpia pot ser beneficiosa, valorant-la com una activitat integral i coordinant amb els diferents professionals que l’atenen.

Alguns dels objectius que treballem amb els fiets són:
- Millorar el control postural, el to i l’estabilitat de tronc.
- Disminució del hipertò en nens espàstics.
- Oferir una estimulació multisensorial: tacte, sistema vestibular, sistema propioceptiu, audició, vista i olfacte.
- Aprendre a esperar i respectar el seu torn.
- Millorar les pautes de comportament fora de l’escola.
- Establir pautes de comunicació: fer demandes per satisfer els seus desitjos.
- Desenvolupar una relació afectiva entre el fillet i el cavall.
- Augmentar l’autoestima i la socialització.
- Ampliar les activitats i sortides fora de l’escola.

dimarts, 17 de març del 2009

Ajudem-lo a estudiar

A l'escola ens ha arribat un power point fet per na Montse Oller i pensem que resumeix l'essència de l'ensenyament, de l'aprenentatge i en definitiva de l'educació. Va dirigit a tots els pares, mares i mestres.

dimecres, 11 de març del 2009

L'Atenció a la Diversitat dins l'aula!!


Entenem per diversitat l'origen de procedència dels fillets, l'idioma que rallen a casa, el nivell social, cultural i econòmic de llurs famílies, els coneixements prèvis que tenen, el ritme d'aprenentatge...
Com atenem, idò, aquesta diversitat?
En definitiva, diversitat som tots, no? per tant, les mestre d'Atenció a la diversitat ens plantegem sovint quina és la millor intervenció per atendre els infants. En un principi, som les encarregades de fer la immersió lingüística als nousvinguts però... i si la fem tots junts dins l'aula? els nouvinguts aprendran de manera significativa i pràctica l'idioma.
En el cas de l'Educació Infantil i Primer Cicle és més fàcil de dur a terme i una de les eines més aprofitables són els contes.
Així, fem contacontes dins les aules, amb suports visuals, amb exageració de moviments, emprant més que mai el llenguatge corporal, cuidant ser un bon model de llengua, fent repeticions i cantarelles... i ni se n'adonen que aprenen una nova llengua!!!!




dimarts, 10 de març del 2009

Música


A l'ASCE II tenim instruments que feim sonar tots junts per fer música. Hi ha picarols, xilòfon, pal d'aigua, timbals, panderetes, castanyoles... Feim un gran enrenou!

dimecres, 4 de març del 2009

mals hàbits amb el biberó i el xumet

Les mestres d’audició i llenguatge, que som les encarregades de fer la logopèdia al centre, darrerament ens estem trobant un augment de casos de nens amb problemes al parlar, i que molts son provocats per uns hàbits alimentaris no adequats a les edats de 3-6.
Hàbits com la utilització de biberons, menjars triturats, "papilles", abús de panets molt "mollets" etc.... i d´ altres casos de fillets que encara fan servir el xumet o es xupen el dit.

Aquests mals hàbits podem portar conseqüències com:
- L’ús de biberó (no importa la quantitat d’ells que es prenguin al dia) fa que continuï el reflex primari de la succió. Els moviments de la llengua per a succionar són senzills, poc evolucionats i no faciliten els futurs moviments articulatoris de la llengua, necessaris per parlar i que s’aconsegueixen amb l’exercici de mastegar.
- Xupar el dit pot provocar deformacions a les genives, dents i paladar. A l’introduir el dit a la boca s’està pressionant el paladar. Tota la dentadura dels nens es troba afectada fins i tot la musculatura facial i bucal. La llengua adopta una postura baixa dins la boca, postura incorrecte per una bona producció fonètica.

És important evitar repetir al fillet les paraules tal com ell les pronuncia ( si ho fa malament) i no corregir-lo contínuament.
Totes aquestes problemàtiques s’agreugen quan comencen la lecto-escriptura, ja que els errors a la parla passen a ser errors a l’hora d’escriure.
Esperem que les famílies ajudin als fillets a eliminar aquests mals hàbits.

dimarts, 3 de març del 2009

poesia

Els ulls són per mirar,
les mans per agafar .
El cap és per pensar
i el cor per estimar.
Els dits són per tocar
i els peus per caminar.
El nas, per olorar;
la boca per parlar.
La llengua per tastar;
les dents per mastegar.
Orelles per sentir...
T'ho torno a repetir!


Per treballar amb poesia hi ha una pàgina molt interessant on hi ha moltissimes activitats per treballar a partir de 4 anys.

Teniu aquí l'enllaç: poesia

dilluns, 2 de març del 2009

dibuixos absurds

Per treballar el llenguatge, el vocabulari i el raonament.

View more presentations from equipsuport.

divendres, 13 de febrer del 2009

Caseta de cartró


A l'ASCE II del CP Mare de Déu del Carme hem fet una caseta. Està feta de cartró i pintada amb temperes. A dins hi tenim coixins i uns penjolls per a jugar-hi. La tenim a la zona de jocs i hi juguem molt sovint.

dissabte, 7 de febrer del 2009

poissonrouge

Aquesta és una pàgina molt interessant per treballar l'accés a l'ordinador, manejar el ratolí i treballar moltes altres coses, com per exemple, el llenguatge. Conté un munt de jocs amb sons i colors! És molt vistosa. animeu-vos petits i grossos!



divendres, 6 de febrer del 2009

Comença l'aventura

Xino xano neix  com un racó que pretén ser un punt de trobada per conèixer i compartir reflexions, opinions, materials, curiositats, experiències...