dimecres, 17 de febrer del 2010

HORT ESCOLAR

A la nostra escola disposam d'un gran espai on hi tenim instal·lat l'hort escolar. Els alumnes de l'UECP II (Unitat Educativa amb Currículum Propi) aprofitam aquest espai per a experimentar amb la terra, amb les plantes i amb la natura.
Les feines principals que feim són les de preparar la terra, sembrar, regar i cuidar el creixement de les plantes sembrades. Després les collim i feim cuina amb el que hem collit o aprofitam per muntar una botiga dels productes de l'hort. A més a més, a la nostra aula, feim planters i observam dia a dia el creixement d'aquests.
Ens ho passam molt bé experimentant amb les llavors, la terra, l'aigua amb la que regam, les plantes...

Un dilluns de cada mes els alumnes de les dues UECP (unitat educativa amb currículum propi) anem a la piscina municipal. Aquesta activitat forma part de l'àrea de fisioteràpia, tot i que es fa un treball integral; és a dir, es tenen en compte aspectes físics, cognitius, d'autonomia personal, d'higiene, etc.
Es fa una feina individual, tenint en compte les capacitats de cada alumne, però els principals objectius que es treballen són:
- Aconseguir relaxar-se dins l’aigua per augmentar la flotació.

- Moure les cames de forma alterna

- Arribar a submergir-se dins l’aigua, treballant la respiració.

- Utilitzar diferents materials: xurros, matalàs, pilota, anelles.

- Treballar l’equilibri damunt el matalàs

- Deixar-se fer estiraments de les cames i esquena i mantenir diferents postures, segons les necessitats de cada un.

L'aigua és un medi que agrada molt als fiets i permet treballar moltes aspectes de forma lúdica i diferent.

A més de tots aquests objectius, es fomenta l’autonomia i higiene personal de cada alumne/a: desvestir i posar-se el banyador, dutxar-se després del treball a la piscina i tornar-se a vestir.